Wednesday, 1 July 2009

orientasi USM kampus kesihatan

besalahkan if orientation jer mesti boring lah,malaslah,lecehlah...dan mcm lagi....
sekarang nih kami tengah apply jpa.....
jadi curi2 update blog...hehe
aku dah tetapkan minda aku nak belajar kat usm nih.....

sebab aku tengok syllabus dier banyak yg bio..hua3..(takder math)
sini kan kat kelantan ...mcm orang cakap...tak maju sangat....hmm
tapi oklah..bgs utk belajar...
kan..
lagipun kat sini kan dentistry punya orang paling sikit......
sebab kos kami mahal perbelanjaan.....

medic kat sini ramai gilak...
alah...pointer pun lebih kurang jer dgn kami...
kalo dentist punya orang nak apply medic pun dapat ..confirm.....
sebab kuota sini banyak utk medic n allied health sciences.....

sini yg tak best kena kontrol mulut sebab..kan orang sabah...cakap dier pekat2....
orang lain tengok semacam jer...sabarjaklah.....
lagi satu.....makanan kat hostel taklah murah sangt ..tapi oklah..berbaloi....

satu benda yg aku tengah nak sesuaikan ialah..asramanya...makanan...semualah....
korang nak tau....
kalo ambik dentistry kat sini...
kita kena ikut semua pelajaran orang medic ...(semua sama)
kecuali kami kena tambah lagik belajar dental lah....

just imagine satu hari kuliah...
sebab USM jer buat syllabus dentistry dier mcm doktor perubatan...
tapi aku suka jugaklah...
sebab sama benda belajar ngan medic student....

facilities sini semua ok..kecuali asrama....
tandas dier oklah...
cuma dier punya tempat tidur a.k.a asrama dier kecik sangat...
sempit!!!!
lepas tuh dua tingkat katil dia...jijik kan....

aku kat atas lagik tuh...aaaaaaaa
MURAH!!!!

sini aku control lah..tak nak popular..hihi
nak fokus pelajaran........
sini banyak lagik malay dari yang len2

tapikan...kat sini semua pandai2 tau....
some yg medic tuh mcm bangga2nih...bikin panas..
sedangkan pointer lebih kurang jak..
tidak di nafikan banyak yg pandai...
aku pun rasa rendah diri kat sini....

orientasi dier oklah...
besok kami pergi camping kat pasir puteh kelantan..
utk yg medic dan gigi...
pasal camping tuh aku tak gemar sangat...
aku suka klo jungle tracking ker....
tapi aku tak suka tidur dalam khemah..MURAH...
dah lah aku besar....

hmm

sabarjaklah....

itujak lah dulu ahh..
kepada semua pembaca..

pls pray for me.......
as it may help me go through this very competitive and exciting Bio world..hua3
salam....

ingat afif.....................

STUDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 comments:

benazirjb said...

oiiii. good luck! jgn jijik2 sana! hehee

EdoraEmon said...

Haha,ya susah nie bnyk smnjng kena kontrol suara, sbh ko s0rang jak ka ksian?